Loading...
nl
 • Image 01

  Welkom op campervrienden.nl - Contact Platform voor kampeerauto liefhebbers

 • Image 02

  Hier start jouw ontdekkingsreis, als je graag over je camper hobby en reizen wilt praten

 • Image 03

  Ontmoet elkaar in De Camper Chat en wissel daar direct je verhalen en ervaringen uit

 • Image 04

  Deel de foto's van je leukste avonturen en mooiste reizen...

 • Image 05

  Sluit vriendschap, houd contact en/of spreek eens met elkaar af...

 • Image 06

  Wij wensen je een leuke tijd onderweg en hier op onze website!

camperinfo's artikelen


Hoe meer je deelt, hoe leuker het wordt!

Op onze website staat het contact leggen, hebben en houden met mede camperliefhebbers (-je campervrienden-) centraal! Vind je het leuk om met anderen te communiceren over je camper hobby? De Campervrienden website biedt vele mogelijkheden om met anderen met dezelfde interesse(s) in contact te komen, informatie uit te wisselen en (-virtuele-) vriendschap te sluiten.


Social Network website
Campervrienden is een 'social media network website', die in grote lijnen vergelijkbaar is met Facebook. Je zult dezelfde mogelijkheden en functionaliteiten aantreffen. Voor het gemak kan je zelfs je Facebook account koppelen aan het account, wat je hier aanmaakt (Je hebt dan één inlog voor beide netwerken). 


Het verschil met Facebook

Facebook is een groot, algemeen sociaal netwerk en Campervrienden is een zelfstandig, kleinerschalig netwerk, wat bovendien specifiek voor het zwerven met de kampeer auto is ingericht. Omdat Campervrienden in het gebruik veel op Facebook lijkt, zul je hier zo meteen vrij makkelijk en snel je weg kunnen vinden, ook al lijkt dit door de vele mogelijkheden in het begin een beetje moeilijk.


Het verschil met een Forum

Anders dan bij een forum nemen hier de profielen en de vriendschappen van de leden (hun netwerk, hun connecties) de centrale plaats in en niet de berichten zoals op het forum. De website is rondom de vriendschappen heen gebouwd. Alles is erop gericht, dat leden met name ook persoonlijk contact met elkaar kunnen leggen, vriendschap kunnen sluiten en vervolgens op een eventueel gerichte manier (-alleen met vrienden bijvoorbeeld-) informatie kunnen uitwisselen en contact houden. 


De Camper Chat (-terug van weg geweest!-)
Eén van de leukste manieren, waarop je hier contact met elkaar kunt hebben, is via een ontmoeting in de CAMPER CHAT, waar je vrij en direct met elkaar van gedachten kunt wisselen. Onderaan de website pagina's, zie je (-als je bent ingelogd-) de groene chat balk, waarmee je de chatroom(s) kunt binnengaan en je (privé-)chats kunt besturen. In de regel zul je tussen 20:00 en 22:00 uur 's avonds de meeste kans hebben om mensen in de chat aan te treffen.


Hoe het werkt - Uitwisselen van informatie

Je schrijft je in op Campervrienden en maakt een profiel voor jezelf aan, waarmee het mogelijk wordt jouw eigen ervaringen, reizenverhalen, foto's, video's enz. vast te leggen en deze met de andere leden uit te wisselen. Je bepaalt hierbij via je privacy instellingen uiteraard zelf, wat je met wie wilt delen. In tegenstelling tot vroeger is de Camper Chat nu ook gekoppeld aan je profiel, zodat je gesprekspartners in de chat makkelijk kunnen zien, wie je bent en wat je met hen over je camper hobby wilt delen. Klik je in de rechter kolom in de chat op iemands chat naam, dan word je automatisch naar het website profiel van die persoon geleid. Klik je in het berichten veld op iemands naam, dan start je een privé gesprek met die persoon.


Inschrijven en een profiel aanmaken
Pas als je lid bent en een eigen profiel hebt ingevuld, kun je ook de profielen en informatie van de andere leden zien. Pas dan kun je ook meedoen aan de Camper Chat, foto's bekijken/uploaden en reacties/berichten plaatsen enz. Ben je lid, dan word je automatisch via e-mail berichten op de hoogte gehouden over wat er allemaal gebeurt op het platform. Welke e-mail notificatie berichten je van de website wilt ontvangen, kun je via je e-mail instellingen zelf bepalen. Aan lidmaatschap van Campervrienden zijn geen kosten verbonden.


Website Instellingen voor leden
Ben je lid en ingelogd? Rechts bovenaan op de pagina's zie je je persoonlijke instelingen menu, waarmee je de website geheel naar je eigen voorkeuren kunt configureren. Ook zie je daar de ikoontjes, die aangeven, of er meldingen zijn die voor jou van belang zijn (zoals dat er privé berichten voor je zijn, er mensen zijn, die contact met je zoeken, vriendschap willen sluiten, of dat er bijvoorbeeld reacties op jouw foto's/verhalen zijn).


Waarom Campervrienden?
Het is door ons eigen 'enthousiasme over het camperen', dat onze websites er zijn. We nodigen iedereen, die ons enthousiasme deelt, uit om een account aan te maken en de website te vullen met relevante, nuttige en leuke informatie, zoals stukjes over jezelf, je camper, je camperwebsite, je foto's en (reis-) verhalen enz. Je kunt het hier zelf invullen en dat is, wat deze website juist uniek zal maken, een website van/voor/door camper liefhebbers. En... Hoe meer je met elkaar deelt, hoe leuker het zal worden!


Wij hebben de 'know how' en ervaring in huis om 'het delen via dit contact platform' voor iedereen in goede banen te leiden. Wij bemoeien ons inhoudelijk niet met de interactie via het platform, maar kom je ergens niet uit, heb je een klacht, of zie je punten voor verbetering, laat het aan ons weten. Heb heb je vragen? Stel ze gerust! We helpen jullie graag op weg, net zoals vroeger ;-) (Zie onder: Annemarie in actie met 'haar oplettende computer klasje')!Rest ons iedereen veel plezier een aangenaam verblijf op de Campervrienden website toe te wensen.


Lees verder: Delen van informatie op CampervriendenVeel camperliefhebbers willen graag hun reisinformatie met anderen uitwisselen. Ze doen dit onderweg, of online via forums, de sociale media netwerken, of hebben hiervoor zelfs een eigen website gemaakt. Het kan ook hier, deze website is speciaal ingericht als hulpmiddel om zo makkelijk mogelijk onderling informatie uit te kunnen wisselen. Welke info je kunt uitwisselen en hoe je dit moet doen, leggen we hieronder uit:


EEN PROFIEL AANMAKEN

Op de eerste plaats vragen wij de bezoekers van de website een profiel voor zichzelf aan te maken om informatie te kunnen delen, of die van anderen in te kunnen zien. Het profiel is belangrijk en de centrale plaats van waaruit de (persoonlijke) informatie gedeeld wordt. Dit is social network website en werkt hetzelfde als Facebook. Je bouwt door het delen van jouw informatie een -(camper)vrienden- netwerk op. Mensen kunnen jou gaan volgen, als ze -wat jij te vertellen hebt- leuk, of interessant vinden. Je kunt ook vriendschap met elkaar sluiten voor nader contact.


Welke informatie kun je met elkaar uitwisselen:


1. Profiel informatie

In je profiel staat informatie over jezelf, in wat voor soort camper je rijdt, waarvoor je hier bent, wat je hobbies zijn en een link naar je website enz. Je vertelt in je profiel, wat je over jezelf, of over je camper hobby kwijt wilt (-invullen van de profiel vragen is niet verplicht-). Wij hebben een paar open vragen opgesteld, zodat iedereen zijn profiel op dezelfde manier invult. Er is slechts één vaste vraag en dat is in welk merk camper je rijdt. Met deze vaste vraag is je profiel voor andere leden opzoekbaar.


2. Forum berichten

Iedereen is bekend met het fenomeen forum. Om daaraan te kunnen participeren moet je een profiel aanmaken voordat je berichten kunt plaatsen, of op die van anderen kunt reageren. Op deze website zijn het niet de berichten, maar de profielen, die de prominente plaats innemen. Hierdoor komt er ook meer nadruk te liggen op de andere mogelijkheden, waarmee je met de anderen over 'het camperen' kunt communiceren. 


3. Groepen en groeps forums

Een specifiek forum kan ook onderdeel zijn van een Groep, waarvan men lid kan worden. Groepen worden gevormd, als er belangstelling is om wat dieper in te gaan op specifiek thema en om dit dan in het groeps forum te kunnen bespreken, zoals bijvoorbeeld 'USA Campers', of 'Reizen buiten Europa' leuke thema's voor een groep zouden kunnen zijn. Meer informatie... 


4. Foto's en video's

De website is in het gebruik niet moeilijk. Je kunt zonder computerkennis heel eenvoudig (net als op Facebook) je leukste foto's uploaden, of video's linken. Anderen kunnen vervolgens op jouw foto's en video's reageren.


5. Informatie-, Reisverhalen en Blogberichten

Een krachtig mogelijkheid van de website is om verhalen uit te wisselen. Je kunt gerubriceerd je reisverslagen, verhalen, of korte dagboek berichten (blog) enz. plaatsen. Anderen kunnen hierop reageren en hun waardering geven.


6. Evenementen

Ook kan iedereen evenementen in de agenda plaatsen. Anderen kunnen aangeven, of er bij hen interesse bestaat om jouw evenement te bezoeken. Je kunt je vrienden uitnodigen om aan je evenement deel te nemen, die vervolgens hun vrienden ook weer kunnen uitnodigen. 


7. Enquêtes

In de vragen rubriek is het mogelijk een vraag te stellen. De vragen kunnen open, of met vaste (multiple-choice) antwoorden gesteld worden. Leuk om te weten, hoe anderen over denken over iets, wat jou bezig houdt, toch?


TIJDLIJNEN OP DE WEBSITE

Als je start met content plaatsen op de website, of met reageren op de inbreng van anderen, komt hiervan een melding op de tijdlijn van jouw profiel. De melding komt ook op de algemene tijdlijn op de homepage van de website. (en als je dit niet leuk vindt, kun je altijd de melding weghalen b.t.w.).


De homepage is eigenlijk een dynamische pagina, die in real-time laat zien, wat iedereen aan het doen is. Beweeg je met je muis over de naam van iemand, dan verschijnt een pop-up venster met (profiel) informatie over die persoon. Dat geldt trouwens over de gehele website, bij alle inbreng staat ook de naam van de eigenaar.


DELEN en VRIENDENSCHAP SLUITEN

In beginsel is alle informatie, die op de website wordt geplaatst openbaar. Iedereen, die zich heeft ingeschreven, kan jouw informatie zien en bereiken (via de tijdlijnen en je profiel pagina). Maar -en dat is geheel aan jouzelf- je kunt deze informatie ook afschermen, of alleen zichtbaar laten zijn voor die bezoekers, die jij uitkiest (-jouw campervrienden-). Dit stel je in via jouw Privacy Instellingen en met behulp van het Vriendschappen Beheer.


Het opbouwen van een kring van vrienden om je heen, doe je door met anderen contact te leggen (via de Camper Chat, of (privé) berichten bijvoorbeeld) en de mensen, die je zelf uitkiest een vriendschapsverzoek te sturen. Als iemand jouw verzoek accepteert, zijn jullie vanaf dat moment vrienden. Met je vrienden heb je op de website kortere communicatielijnen en kun je privé berichten uitwisselen en privé chatten enz.


Note: Je vriendenkring kun je onderverdelen in groepen. Informatie (foto's), die je plaatst, kun je dan delen met bijvoorbeeld alleen de groep "beste vrienden" binnen jouw vriendenkring. Wil je een poosje 'niet bereikbaar' zijn met je profiel, dan zet je in de privacy instellingen de zichtbaarheid van je profiel op UIT!


BAAS OVER JE PROFIEL en CONTENT
Uiteraard ben en blijf je eigen baas over je profiel en de content, die je plaatst. Dit regel je zelf. Wil je het profiel, wat je voor jezelf hebt aangemaakt, verwijderen, dan kun je dit op ieder gewenst moment zelf doen via de pagina, waarop je jouw profiel gegevens aanpast. 


Bovenaan op deze pagina vind je de knop om je wachtwoord te kunnen wijzigen, maar je kunt daar ook je e-mail adres wijzigen en helemaal onderaan op de pagina vind je een knop om je Campervrienden account te verwijderen. Als je je account verwijderd (LET OP: -Eénmalig en geen weg terug!-), verwijder je meteen ook al jouw persoonlijke content en de door jou geplaatste reacties bij de content van de andere leden. 


TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN DE WEBSITE

Het lijkt in het begin best moeilijk, maar eigenlijk wijst alles zich vanzelf. Alles begint als je mensen op gaat zoeken en via hun profiel op hun inbreng reageert en dat je er zelf uiteraard ook voor openstaat, dat je door anderen op dezelfde manier benaderd zal worden. Dat jullie zelf de start maken met het uitwisselen van jullie informatie, foto's, verhalen en ervaringen.  


Op het Campervrienden Forum in de rubriek -Tips en Truukjes- (om de website optimaal te gebruiken) worden (aan de hand van vragen en opmerkingen) de mogelijkheden van deze website verder en meer gericht aan jullie uitgelegd.


BEKENDEN UITNODIGEN

Als je je vriendenkring op de website graag wilt uitbreiden met mensen, die je kent buiten de website om en die ook camperen, of daarin geinteresseerd zijn, dan kun je hen via deze link: uitnodigen lid te worden van de Campervrienden website.
Eén van de leukste zaken van het oude Camperinfo Forum waren de door de bezoekers van het forum zelf georganiseerde "Op Bezoek Bij..." treffens. OBB treffens waren dan korte weekend uitstapjes met een beperkt aantal campers in de woon omgeving van de organisator van het treffen. Het Camperinfo Forum stond centraal en was opengesteld voor organisatie van deze treffens. Waar nodig adviseerden en hielpen wij de mensen bij het organiseren.


Gedurende een aantal jaren hebben op deze manier een hoop OBB treffens plaats gevonden. De spontaniteit, het enthousiasme en de inzet van de organisatoren om van hun treffen iets speciaals te maken was geweldig, hun gastvrijheid hart verwarmend. Wij kunnen wat dat betreft met recht terugkijken op een mooie tijd met heel veel leuke, gezellige en vooral onvergetelijke OBB momenten.


Voor alle duidelijkheid en voor diegenen die het Camperinfo Forum nog kennen uit 'de OBB tijd': 

In de toekomst zullen via de Campervrienden en Camperpunt websites geen OBB treffens meer georganiseerd worden.  


Dit neemt natuurlijk niet weg, dat mensen die elkaar hier tegenkomen vrij zijn om met elkaar af te spreken en er gezamenlijk met de camper op uit te trekken. Op deze website zullen ongetwijfeld ook foto's van de OBB treffens verschijnen, die vast ook een inspireerde uitwerking zullen hebben. Zou je een keer een treffen met een aantal van je campervrienden willen organiseren? 


Advies over waar je dan bijvoorbeeld allemaal rekening mee moet houden, zullen wij je altijd kunnen geven. Vragen staat vrij...


Delen:

Archief

INSCHRIJVEN

Voor specifieke (camper & reis-) informatie breng een bezoek aan:Een 'like' op onze Facebook Pagina stellen we natuurlijk ook zeer op prijs! Je kunt ons daar vinden met de zoekterm: @camperchat.

Oxwall Legals

Deze website is een uitgave van Personal Networks en gemaakt met Oxwall Social Network software.

Oxwall is licensed under CPAL 1.0 license and distributed under Oxwall Terms of Use.

Powered by Oxwall Community Software
Privé foto's!
Vraag mij het wachtwoord
Privé foto's!
Vraag mij het wachtwoord
Privé foto's!
Vraag mij het wachtwoord