Loading...
nl
 • Image 01

  Welkom op campervrienden.nl - Contact Platform voor kampeerauto liefhebbers

 • Image 02

  Hier start jouw ontdekkingsreis, als je graag over je camper hobby en reizen wilt praten

 • Image 03

  Ontmoet elkaar in De Camper Chat en wissel daar direct je verhalen en ervaringen uit

 • Image 04

  Deel de foto's van je leukste avonturen en mooiste reizen...

 • Image 05

  Sluit vriendschap, houd contact en/of spreek eens met elkaar af...

 • Image 06

  Wij wensen je een leuke tijd onderweg en hier op onze website!

Forum Post Richtlijnen

Camper Info
Camper Info Jun. 14 '16


Veel plezier op de forums, door anderen te helpen kan je zelf ook veel leren.


Voor al onze websites, en dus ook voor dit forum, hebben we Gebruiksvoorwaarden en een Privacy Statement opgesteld. Wij houden ons op het forum aan de volgende etiquette om er voor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk uit het forum kan halen.


Forumregels

1. Dit is een openbare website, waar iedereen zich kan registreren, dus iedereen kan de berichten en andere informatie lezen. Het is ook mogelijk dat berichten vindbaar worden met zoekmachines.

2. Per persoon mag er één account worden gemaakt.

3. Leden moeten berichten plaatsen op een manier die respectvol is voor andere forumgebruikers. Schelden op andere leden wordt niet getolereerd en zal leiden tot een waarschuwing.

4. Leden dienen zich niet als moderators te gedragen. Als leden iets opmerken dat in strijd is met dit document, dan zijn ze welkom om de moderators hierop te attenderen. Gebruik hiervoor de knop "Melden" (Rapporteren aan de moderator). Ga niet zelf op dergelijke berichten reageren. Leden die zich gedragen als moderators kunnen een waarschuwing krijgen.

4. Berichten moeten in een passend forum worden geplaatst. Lees de forumomschrijvingen, voordat je een bericht plaatst.

5. Leden moeten een passende, beschrijvende en inhoudelijke titel gebruiken bij het plaatsen van een nieuw onderwerp. Voorbeelden van slechte titels zijn: "Help!", "Was is dit?", "Vraagje", "ideetje" etc.

6. Bij het reageren moeten leden bij de inhoud van het onderwerp blijven of een nieuw onderwerp starten. Dit betekent niet dat je niet terloops wat off-topic opmerkingen kan plaatsen, maar zorg er voor dat het originele onderwerp niet helemaal verandert. Forumonderwerpen dwalen van nature soms af. Wanneer dat gebeurt, is het een goede gewoonte om een nieuw onderwerp aan te maken.

7. Reclame maken voor commerciële belangen en bedrijven is niet toegestaan in je berichten, bijlagen, onderschrift en avatar: niet in tekst, niet in de vorm van afbeeldingen, en zeker niet in de vorm van linken naar commerciële pagina's in de hoop hits te genereren. Neem contact op of kijk HIER voor de mogelijkheden om reclame te maken op onze site.

8. Het ongevraagd sturen van privéberichten (PM) aan leden (en dus ook aan moderators), wordt beschouwd als spammen. Wanneer dit wordt geconstateerd kan dat leiden tot het ontzeggen van de toegang tot de website.

9. Als je een ongepast privébericht (PM), of een e-mail die verstuurd is via dit forum, ontvangt, dan kan je de e-mail doorsturen naar het algemene Camperinfo e-mail adres

Note: plaats zulke PM’s of e-mails niet op het forum.

10. De bepaling van wat beschouwd wordt als onfatsoenlijk, vulgair, ongepast of anderzins niet voldoen aan deze forumregels zoals beschreven in deze punten, is aan de moderators en niet de gebruikers.


Postregels

1. Op het forum wordt ABN gesproken. Dus geen onduidelijke dialecten of een compleet andere taal.

2. Doorzoek voordat je een vraag stelt eerst het forum. Jouw vraag of opmerking kan al eerder gepost, bediscussieerd of zelfs opgelost zijn.

3. Posts moeten on-topic zijn m.b.t. het forum en het onderwerp waarin je post. Moderators mogen verkeerde posts naar de juiste locatie verplaatsen of verwijderen.

4. Moderators mogen verkeerd geplaatste posts naar de juiste locatie verplaatsen of verwijderen. Als je zelf ontdekt hebt dat je verkeerd geplaatst hebt, gebruik dan de optie "Melden". Als je het op tijd ontdekt, kan je ook een regeltje toevoegen aan je vraag. Plaats in ieder geval zelf geen nieuwe vraag.

5. Gebruik een titel voor je vraag die duidelijk weergeeft waar je post over gaat. Iets als 'Help' of 'Waarom werkt dit niet' zijn GEEN goede onderwerpen.

6. Stel één vraag per topic. Als je meerdere vragen hebt, maak dan meerdere topics aan. Hierdoor geeft de titel duidelijk aan waar de vraag over gaat, blijft het forum overzichtelijk en heb je meer kans op antwoord.

7. Gebruik geen woorden als 'Belangrijk', 'Spoed', 'Dringend' of 'Urgent' in je onderwerpen. Alle posts hier worden gezien als belangrijk.

8. Leg je (technische) probleem goed uit, en geef zoveel mogelijk gegevens die van belang kunnen zijn zoals bijvoorbeeld (camper) type, motor etc.

9. Gebruik niet allemaal hoofdletters, overbodige vraag- en/of uitroeptekens of overbodige emoticons in je onderwerp of post.

10. Er mogen alleen links in posts worden geplaatst die verwijzen naar websites die voldoen aan de volgende regels:

 * De websites mogen niet discrimenerend of haatdragend zijn

 * ogenaamde 'adult' of 18+ websites zijn niet toegestaan

 * Geen links naar illegale downloads of websites die illegale diensten aanbieden.

11. Een moderator mag een link verwijderen. In geval van niet correcte links, zal dit direct door de moderator worden gedaan, zonder overleg. In het geval de moderator twijfelt over de noodzaak van de link of inbreuk op de privacy verwacht door de geplaatste link, dan zal in overleg via PM deze link worden verwijderd.

12. De moderator verwijdert alleen een link als hierdoor de leesbaarheid van het topic gewaarborgd blijft.

13. Het is niet toegestaan om binnen een periode van twee weken een post omhoog te kicken (het plaatsen van een reactie zonder extra info om zo je vraag hoger in de lijst te krijgen). Dit wordt ook wel postbumping genoemd.

14. Plaats geen (nieuwe) vragen in een topic van een ander. Als de Topic Starter (TS) zijn topic afsluit, zal jouw vraag nooit beantwoord worden. Maak dus altijd een eigen vraag aan.

15. Het forum op Campervrienden.nl is een publiek forum. Alle geplaatste berichten zijn openbaar voor leden, niet-leden en zoekmachines. Geplaatste berichten worden niet aangepast of verwijderd. Enige uitzondering vormen posts die niet aan de forumregels voldoen.

16. Alhoewel de administrators en moderators hun best doen alle posts te bekijken en posts die niet aan de regels voldoen te verwijderen, is dit op een groot forum een vrij lastige taak. Alle berichten geven dan ook het standpunt van de auteur weer en de eigenaren van het forum kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de berichten.


Community regels

1. Ben je nieuwkomer op dit forum, stel je dan voor in het 'Nieuwkomer forum' met wat algemene informatie en eventueel hoeveel ervaring je al hebt met camperen!

2. Help anderen. Dit forum en de website rondom het forum zijn een gemeenschap en dit werkt het beste wanneer leden informatie delen.

3. Wees geduldig. Alle deelnemers van de website kunnen het forum gebruiken en nemen in hun eigen tijd deel aan discussies.

4. Geef feedback. Als iemand je helpt door bijvoorbeeld een vraag te beantwoorden, probeer dan een reactie te geven waaruit blijkt of de oplossing heeft geholpen of niet.

5. Wees vriendelijk voor nieuwkomers. Val ze niet aan, omdat ze de forumregels niet toepassen, maar wijs hen vriendelijk op eventuele regels.

6. Maak duidelijk aan de lezers van je vraag of je probleem is opgelost en bedank de mensen die je hebben geholpen. Vermeld tevens hoe je probleem is opgelost.

7. Het hele forum en website zijn niet bedoeld voor schelden, grof taalgebruik en beledigingen. Als je een plaats nodig hebt om je problemen eruit te gooien dan is dat prima, maar let op je taalgebruik. Misbruik of beledigingen zijn niet toegestaan.


Streng verboden

1. Spamming: het posten van reclame in het forum is niet toegestaan.

2. Flaming: post geen beledigende, grove, vulgaire, haatdragende, racistische, seksistische of obscene berichten in het forum.

3. Crossposting: je posts vallen maar in één categorie. Het is dus niet nodig om dezelfde post in meerdere forums te posten.

4. Illegale zaken: post geen materiaal waar copyrights op rusten of links naar websites met illegale software.

5. Het verspreiden van (links naar) adult content via het forum en/of via privé berichten (PM).

6. Als je iets doet wat onder bovenstaande punten valt dan zal dat verwijdering van het bericht tot gevolg hebben en zal de toegang tot de website je ontzegd worden.


Berichten posten over bedrijven, of (commerciële) diensten

1. Er mag geen reclame gemaakt worden voor bedrijven en commerciële diensten in de berichten op dit forum. 
2. Bedrijven mogen ook in andere vorm niet genoemd worden. 

3. Als je iets te melden hebt over een bedrijf (commeciële dienst, of service) neem dan rechtstreeks met het betreffende bedrijf contact op en zet op het forum geen bericht neer om je tevredenheid, of ongenoegen te uiten, of een uitnodiging voor anderen om dit te (kunnen) doen. Berichten die dit betreffen, worden door ons verwijderd. Hiermee voorkomen wij, dat het forum 'soort van tussen persoon' functie krijgt.
4. Wil je iemand over een bedrijf, of commerciële dienst adviseren, of wil je advies van iemand krijgen? Dit kan alleen rechtstreeks en via persoonlijke correspondentie. Gebruik hiervoor het privéberichten systeem.


Technische regels

1. Het verwijderen van verouderde berichten zal plaatsvinden 'wanneer nodig' om zo optimale prestaties van het forum en zoekopdrachten te verkrijgen.


Moderators En teamleden

1. Veranderingen aan deze regels worden vooraf zorgvuldig besproken door de teamleden en bij een meerderheid direct doorgevoerd.

2. Om er zeker van te zijn dat iedereen zich aan de regels houdt zijn er Moderators die verschillende forums beheren.

3. Moderators hebben extra rechten op het forum. Ze kunnen threads sluiten en/of verwijderen, kunnen ze verplaatsen, bewerken en sticky maken.

4. Alleen moderators hebben het recht om ongevraagd een PM aan een forumlid te sturen.

5. Het technisch team verzorgt de technische achtergrond van het forum.

6. Als je denkt, dat iemand zich niet aan de regels houdt, rapporteer de post dan door op de knop 'Melden' te klikken.

7. Als zij dit nodig achten in het belang van het forum, dan kunnen de beheerders van het forum altijd, zonder opgaaf van reden berichten, onderwerpen of zelfs gebruikers van dit forum en de website verwijderen.

8. Het technisch team kan, indien nodig PM-berichten van de forumleden inzien.

9. Als je denkt, dat een Moderator zijn macht misbruikt, rapporteer dit dan door op de knop 'Melden' te klikken.

10. Als je denkt dat de beheerder zijn macht misbruikt, dan ben je natuurlijk vrij om een ander forum, of andere website te zoeken.


Als je niet zeker bent over deze regels, neem dan gerust contact op met de beheerders.

Dit bericht is gewijzigd door Camper Info Jul. 17 '16
Delen:
Discussie is uitgelicht (Sticky)

INSCHRIJVEN

Voor specifieke (camper & reis-) informatie breng een bezoek aan:Een 'like' op onze Facebook Pagina stellen we natuurlijk ook zeer op prijs! Je kunt ons daar vinden met de zoekterm: @camperchat.

Oxwall Legals

Deze website is een uitgave van Personal Networks en gemaakt met Oxwall Social Network software.

Oxwall is licensed under CPAL 1.0 license and distributed under Oxwall Terms of Use.

Powered by Oxwall Community Software
Privé foto's!
Vraag mij het wachtwoord
Privé foto's!
Vraag mij het wachtwoord
Privé foto's!
Vraag mij het wachtwoord